Verzendkosten

De verzendkosten bedragen €4,90. en vanaf €30 zijn de verzendkosten gratis.

Belgische klanten betalen €6,95 voor de verzending. Voor Belgische klanten zijn de verzendkosten gratis vanaf €50.

Vervoerders

Standaard verzenden wij met de vervoerder DHL. Maar als u in een stad woont waar Fietskoeriers actief is, wordt uw pakket verzonden door een Fietskoerier.

Over het algemeen leveren DHL en Fietskoeriers.nl uw bestelling de volgende dag al af. Bent u niet thuis, dan probeert de bezorger van DHL uw bestelling bij uw buren af te leveren. Indien dit ook niet mogelijk blijkt te zijn, dan brengt de bezorger uw bestelling bij het dichtstbijzijnde DHL Parcel Point.

Een bezorger van Fietskoeriers.nl zal uw pakket altijd ‘s avonds tussen 18:00 en 22:00 bezorgen. En indien u niet thuis bent, zal een Fietskoerier de volgende dag nog een poging wagen. Het enige waar u bij Fietskoeriers.nl rekening mee moet houden, is dat ze niet bezorgen op zaterdag. Als we uw pakket dus op vrijdag aan Fietskoeriers.nl aanbieden, wordt uw bestelling op maandag tussen 18:00 en 22:00 bezorgd.

Hebben wij uw producten niet op voorraad, dan verzend een van onze partners uw bestelling. Voor ecologische producten gebruikt onze groothandel PostNL. En onze partner vidaXL gebruikt zowel DPD als PostNL als vervoerder.

Levertijden

Voor onze eigen producten hanteren wij een levertijd van maximaal 3 werkdagen. Mochten wij er onverhoopt toch langer over doen, dan informeren wij u hierover per e-mail.

De producten van vidaXL hebben soms een wat langere levertijd nodig. vidaXL verzend uw bestelling binnen 2 werkdagen en hanteert een maximale levertijd van 5 werkdagen.

Retourneren van onze eigen producten

Dit retourproces geldt voor alle producten, behalve het assortiment van vidaXL.

 • U kunt uw producten retourneren binnen de 14 dagen zichttermijn. Deze zichttermijn gaat in op het moment dat u uw bestelling hebt ontvangen;
 • Wilt u een product, of uw hele bestelling retourneren? Gebruik dan ons herroepingsformulier;
 • De verzendkosten van de retourzending zijn voor uw eigen rekening;
 • Indien u uw gehele bestelling retourneert, dan storten wij uw hele bedrag terug;
 • Indien u slechts een deel van uw bestelling retourneert, dan ontvangt u het bedrag terug van de waarde van het geretourneerde product.

Bepaalde producten zijn uitgesloten van het herroepingsrecht

 • Producten waarvan de verzegeling is verbroken;
 • Producten die tot stand zijn gebracht volgens de specificaties van de consument;
 • Producten die duidelijk persoonlijk van aard zijn
 • Producten die door hun aard niet kunnen worden teruggezonden;
 • Producten die snel kunnen bederven of verouderen;
 • Producten waarvan de prijs gebonden is aan schommelingen op de financiële markt waarop de ondernemer geen invloed heeft;
 • Losse kranten en tijdschriften, Audio- en video-opnamen, Computersoftware waarvan de consument de verzegeling heeft verbroken.

Retourneren van vidaXL producten

Lees hier alles over het retourproces van bestellingen geleverd door vidaXL.